Den internasjonale ALS-dagen 21. juni

I dag, 21. juni, markeres den internasjonale ALS-dagen over hele verden. Dette er en dag for å hedre og støtte de personene som kjemper mot denne utfordrende sykdommen, samt for å sette søkelyset på behovet for videre forskning og behandling.

Amyotrofisk lateralsklerose (ALS) er en sjelden, progressiv sykdom som påvirker nerver i hjernen og ryggmargen som styrer muskelbevegelser. ALS påvirker alle annerledes, men for de fleste vil den gradvis svekke musklene til de ikke lenger kan bevege seg. Det er ingen kjent kur mot ALS, og behandlingene som finnes i dag fokuserer på å lindre symptomene og forbedre livskvaliteten.

I Norge har stiftelsen ALS Norge stått i bresjen for å kjempe mot ALS. Siden oppstarten i 2008 har ALS Norge jobbet utrettelig for å skaffe midler til forskning og støtte for pasienter og deres pårørende. Til dags dato har stiftelsen samlet inn og donert over 14 millioner kroner til forskning på ALS i Norge.

Den internasjonale ALS-dagen er en viktig anledning til å øke bevisstheten rundt sykdommen, og samtidig bidra til stiftelsens arbeid. Din støtte kan gjøre en forskjell. Det er aldri for lite og aldri for sent å bidra. Ved å donere til ALS Norge kan du hjelpe til med å finansiere forskning og behandlinger som kan forbedre livet for de som lever med ALS, og for deres kjære.

På denne dagen er det også viktig å anerkjenne den innsatsen og dedikasjonen til de pårørende, helsepersonell, og forskere som kjemper mot ALS hver dag. Deres arbeid gir håp for en fremtid hvor ALS kan bli en sykdom vi kan overvinne.

Det er også viktig å anerkjenne at ALS påvirker ikke bare de som har sykdommen, men også deres familier og venner. Ved å støtte ALS Norge kan du også hjelpe til med å tilby støtte og tjenester til disse menneskene, og bidra til å forbedre deres livskvalitet.

La oss alle stå sammen i solidaritet med de som kjemper mot ALS, og de som arbeider for å finne en kur. Din støtte kan hjelpe til med å endre liv og gi håp.

Gi din gave i dag, og vis din støtte på den internasjonale ALS-dagen. For mer informasjon om hvordan du kan bidra, besøk ALS Norges hjemmeside.

Sammen kan vi gjøre en forskjell.

Ønsker du å bidra til forskning på ALS i Norge?

Kontonummer: 1207.25.02521

Vipps: 10282

Bli støttespiller

Share This