Til pårørende

Denne siden gir en oversikt over nyttig og relevant informasjon for deg som lever med ALS, enten du nylig har mottatt diagnosen eller har levd med sykdommen over tid.

Velkommen til en dedikert del av ALS Norges nettside som er skapt spesielt for deg som er familie, venn, eller omsorgsperson for noen som lever med amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Vi vet at ALS ikke bare påvirker de som er diagnostisert med sykdommen, men også de som står dem nær. Derfor har vi utformet denne siden med mål om å gi deg som pårørende den støtten og informasjonen du trenger for å navigere i denne utfordrende tiden.

Her vil du finne en rekke ressurser som er tilpasset dine behov og spørsmål. Vi ønsker å tilby deg innsikt i hva ALS er, hvordan du kan støtte din kjære på beste måte, og ikke minst, hvordan du kan ta vare på deg selv i prosessen. Å være pårørende til noen med ALS kan være både fysisk og følelsesmessig krevende, og det er viktig å huske på at din egen helse og velvære også er en prioritet.

På denne siden vil du også finne praktiske råd om alt fra tilrettelegging i hjemmet til å navigere i helsevesenet, samt veiledning om finansiell og juridisk planlegging. Vi har samlet informasjon om støttegrupper og andre ressurser som kan tilby ytterligere hjelp og støtte.

Vi håper at denne siden vil være en verdifull ressurs for deg som pårørende. Husk at du ikke er alene; ALS Norge er her for å støtte deg og din kjære gjennom denne reisen. Dersom du har spørsmål eller trenger ytterligere hjelp, vennligst ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Trenger du noen å snakke med?

Hjelpetelefonen er åpen alle hverdager fra kl. 10 til kl. 17.

Ring: 98 83 62 21.

Share This