(18.02.2016) Testamentet som er gitt stiftelsen som skal gå til forskere på ALS ????

Vigdis Thompson -testamentator

Vigdis, født 16.oktober 1950, døde av ALS den 4.september 2013.
Hun ble født på Grefsen og bodde hele livet i Lettvintveien.
Vigdis hadde en stor venneflokk fra fjern og nær. Hun var flink til å holde kontakt med sine venner og familie. Hun reiste rundt i verden og var veldig glad i å ta fotografier. Familien og venner bodde både i Norge og i utlandet, i USA og i Frankrike.
Vigdis hadde i veldig mange år store smerter fra diverse symptomer i rygg og nakke. Hun ordnet selv med å bli operert i USA, og greide å få refundert pengene fra det offentlige etter mye styr.
Deretter stiftet hun er gruppe for de som lider av Tarlovs cycster. Det er cyster i ryggmargen som presser på nervene. Det ble senere en Facebook-gruppe som nå har byttet navn i Norge til Tarak-Norge. Dette da de som har Tarlovs cycter også ofte har araknoiditt.
Hun startet denne gruppen og var en klippe og pådriver i de vanskelige første årene for å få etablert behandling i Norge for disse pasientene.
Dessverre er det ikke definert en tilfredsstillende behandling ennå. Det meste av arven etter Vigdis går til forskning av disse tilstandene.
Men Vigdis fikk også ALS. Og selv om vi ikke fikk sikker diagnose, før det nesten var for sent, ville hun at 20% av arvene skulle gå til forskning og diagnostisering av ALS.
Vi, vennene hennes, er veldig glade for å kunne hjelpe henne å få gitt de 2 millionene til slik forskning. Vi er veldig glade for at det nå er startet forskning i Norge og er sikker på at arven fra henne vil få betydning.

Lisa, en venninne i USA, skrev dette på Vigdis facebookside i år: «Remembering you…how you cared for and loved everyone, your smile and friendliness were contagious to all those you came in contact with. This quote reminds me of you….»Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier».~ Mother Teresa. Your memories leave everyone happier with a smile in their heart…timeless and eternal.»????

Share This