ALS-sykdommen har ført til at Mangor Lien (72) har misterobåtarmt kreftene i armene. Nå har broren Terje utviklet en armrobot slik at Mangor kan pusse tennene og klø seg på kinnet. I Desember var den ferdig.

Les artikkelen fra Adresseavisen HER.

Mangor delte på facebook siden dette innlegget, sammen med en video hvor armroboten hjalp til med tannpuss:

Hvordan kan man få tak i en arm robot?
Jeg har fått spørsmål om armboten er tilgjengelig via hjelpemiddelsentralen. Det er den foreløpig ikke. Den som vises her er prototype nummer to. Det planlegges en prototype nummer tre til en annen person, og det søkes om penger til den nå.
Dersom det er som noen andre er interessert må de ta det opp med sin nevrolog og få denne til å kontakte av ALS teamet på St Olav. Det er viktig å Vite at det ikke er finansiering til en fjerde protoype ennå. Hvis det er interesse for en fjerde prototype, må vi sammen finne ut hvordan den kan finansieres.
Jeg kan gjerne gi mere informasjon om armroboten. Telefon 91 71 87 94.

Dere kan se videoen HER.
Hvordan spise en appelsinbåt med hjelp av armrobot, se video HER.

Share This