Viktig orsaksupptäckt av världsledande svensk als-forskargrupp(nhr.se) Publicerad 26 aug 2012.
En av de världsledande als-forskargrupperna finns i Umeå. De har nu gjort framsteg när det gäller att hitta orsaker till varför den fruktade och dödliga neurologiska sjukdomen als,amyotrofisk lateral skleros utvecklas. Det handlar om en genmutation och halten av proteinet EphA4 i kroppen

En av verdens ledende als forskningsmiljøer i Umeå. De har nå gjort fremskritt i å finne grunner til at den fryktede og dødelige nevrologiske sykdommer ALS, amyotrofisk lateral sklerose utvikle. Det er en genmutasjon og nivået av EphA4 protein i kroppen.
Første Isolerte ALS pasienter, mutasjoner i genet for EphA4 og de har veldig lang levetid.
Andre For als pasienter som har reduserte nivåer av normal EphA4 protein, sykdommen senere i livet og utvikler seg langsomt. Pasienter med normalt innhold av en normal EphA4 protein har vanligvis en relativt aggressiv form av ALS og ofte innsettende så tidlig som 30-40 år.
Tredje Det er kjent at sebrafisk og mus, som er utstyrt med en SOD1–sykdom gener fra en als pasient utvikler en ALS-lignende sykdom. De siste run-up betyr at hvis EphA4 protein er hemmet i sebrafisk eller mus, være en svært betydelig forsinkelse i sykdomsprosessen. Lavt nivå av EphA4 protein resulterer dermed i senere og tregere sykdommen prosessen. Les mer her.

Share This