Til barn og ungdom

Les mer om hva vi gjør for barn og unge.

Nettsted for unge pårørende mellom 7-18 år – uansett diagnose eller tilstand på den man er pårørende til!

Legg inn alder og du får tilpasset informasjon til deg eller kan tipse noen du kjenner. Her finnes mye nyttig informasjon, du kan chatte, sende epost eller ringe for kontakt og hjelp. Nettstedet drives Pårørendesenteret

https://ungeparorende.no/kontakt

Støttegruppe for barn og unge

ALS Norge sin støttegruppe for barn og unge. Menneskene her har blitt kurset og har signert taushetsplikt skjemaet, og har 100% taushetsplikt. De har alle relasjon til ALS og vil være din hjelp og støtte i forholdt til det du måtte lure på. De er her for deg. De har også en lukket gruppe på Facebook som du kan bli medlem av, hvis du er på Facebook. Den har ingen voksne tilgang til, og aldergrensen er satt til 25 år oppad. Der kan du føle deg trygg på at du møter mennesker som er eller har vært i samme situasjon som deg. Ønsker du og få kontakt med stiftelsens likepersoner kan du også søke de opp på den lukka gruppa inne på Facebook. Du finner gruppa her

Du kan også skrive en epost til dem på: post@alsnorge.no 

Noen nyttige linker

Det finnes mange sider på internett hvor man kan lese om sykdommen, sorg, kriser osv., og hvordan man best mulig kan takle dette. Vi tenker å samle linker til noen av disse sidene her, slik at det er enkelt for dere å finne frem.
Kriser.no – Psykososial oppfølging etter kriser og katastrofer
Krisepsyk.no– Senter for krisepsykologi
Helsedirektoratet – Barn som pårørende
Barn og unge som pårørende – Informasjonsbrosjyre
Pårørendesentret – Rettigheter for barn og unge som er pårørende
Det er ikke alltid det hjelper å lese seg opp på ting på internett, og at det heller hjelper å snakke med noen som vet og har erfaring om hvordan du har det, og det du står i. Derfor må du ikke nøle med å ta kontakt med en likeperson i stiftelsen!

De er her for deg, og har gode råd å gi, og kan være gode samtalepartnere. Kanskje du bare ønsker å snakke om noe helt annet også? Det er helt greit.

Barn og Unge

(28.04.2016) «Meg også»-boka er nå digital, Boka som hjelper barn og ungdom åbearbeide situasjonen som pårørende er nå blitt digitalisert.

Oslo Universitetssykehus (OUS) sin bok for unge pårørende, «Meg også», er nå digitalisert og tilgjengelig som en gratis app til iPad. På nettbrett får en viktig bok et nytt bruksområde i tillegg til den fysiske utgaven, og kan nå ut til enda flere. Les mer her.

ALS brosjyre for barn og unge

Barne-og ungdomsgruppen har laget en flott og informativ brosjyre for dere barn og unge. Ta gjerne en titt på den! Om du ønsker kan du få den tilsendt, det er bare å ta kontakt med oss!

Ta en titt på brosjyren her.

Barn og unge som pårørende, en nyttig web side

Barn og unges reaksjoner og behov i en krisesituasjon vil være avhengig av flere forhold: Alders- og utviklingsnivå vil spille en stor rolle, likeens familie- og omsorgssituasjon. En trygg familiesituasjon, med åpen kommunikasjon mellom familiemedlemmene og voksne som har fokus på barnet eller den unge, vil kunne forebygge psykososiale senskader for alle familiemedlemmene. En familie med kommunikasjonsproblemer og vansker med samspillet, vil være ekstra utsatt i en krisesituasjon.

 

Barn og unge som pårørende

Barn og unge kan ha mange spørsmål. Vi erfarer at noen opplever det godt å vite at de har lov til å være med på sykehuset og til å lære om respirator og alt annet utstyr. For andre er ikke det viktig. Vi anbefaler at dere spør om alt dere lurer på. Snakk med den syke slik som du alltid har gjort. Gi klemmer. Sykdommen kan virke skummel, men den du er glad i er akkurat som før, bare litt annerledes å se og ta på. Er du lei deg så gråt. Er du sint så få det ut. Husk at den syke fortsatt er glad i deg og trenger deg.

 

BarnsBeste

BarnsBeste har som nasjonalt kompetansenettverk prioritert å etablere ulike aktuelle temanettverk innen feltet barn som pårørende. Et av nettverkene er knyttet til barn som pårørende til foreldre med somatisk sykdom, skade og funksjonshemming.

 

Stiftelsen er nå i gang med og opprette barn og ungdoms kontakter

Vi er i gang med å opprette barne og ungdoms kontakter i stiftelsen. Vi har fått 5 flotte unge mennesker som vil hjelpe oss med dette og de har alle vært pårørende for ALS.

Stiftelsen er også i gang med og lage en informasjonsbrosjyre for barn og unge, og ungdomsgruppa i stiftelsen vil få hovedansvaret for denne oppgaven. Vi vil også kurse de unge som likepersoner. Våre mål er at stiftelsen skal ha egne kontaktpersoner for barn og unge som er pårørende.

Kom i kontakt med oss.

Vi er her for deg og dine.

Stiftelsen ALS Norge - Preståsvn.15 2030 NANNESTAD

Ring oss: 98 83 62 21

post@alsnorge.no

Share This