Likepersoner

Vi er her for deg når du trenger oss. 

Likepersoner

Vi likepersoner har alle erfaringer som pårørende og vi som er likepersoner kan mye om det praktiske ved det å leve med en i nær familie som er ALS-syk, det emosjonelle ved å bli rammet av denne sykdommen og pårørendearbeid generelt. Alle som jobber i stiftelsen har en eller annen tilknytting eller spesiell kunnskap/erfaring knyttet til ALS.

Vi har alle gjennomgått et likeperson kurs og har taushetsplikt. De fleste av oss er også av tilfeldighet helsepersonell, så vi har mye kompetanse på lover, rettighet og hvor få hjelp.

Ta kontakt med oss via kontakt oss på siden her, og du vil bli satt i kontakt med en likeperson som svarer deg innen kort tid.

Stiftelsen ALS Norge har i dag 4 likepersoner:

Mona Hytjanstorp Bahus

Lise Stousland Flesjå

Kirsti Forsberg ( Har selv ALS diagnose)

Godkjente likepersoner for barn og unge:

Sesilie Øvrebø Johansen 

Line Didriksen Nordvang

Anniken Holtet

Pårørendekontakter

Pårørendekontakter knyttet til stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe har deltatt på dagskurs hos oss og har signert taushetsløfte. Alle våre pårørende kontakter har selv vært eller er nær pårørende til en person med ALS.

En pårørendekontakt knyttet til ALS Norsk Støttegruppe kan fortsatt selv stå midt i sorgen. Vi tror på trøst, styrke, støtte og forståelse i det å møte et eller flere andre mennesker i samme situasjon. Det blir som en «hjelp til selvhjelp»-situasjon som kan være til glede og nytte for alle parter. Det kan være to eller flere som møtes og møtene skal foregå innenfor avtalte tidsrammer.

Dersom man trenger tettere oppfølging eller mer råd og veiledning bør man ta kontakt med en likeperson.

Likeperson

En likeperson knyttet til stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe har deltatt på helgekurs hos oss og signert taushetsløfte. Han/hun har selv erfart det å være nær pårørende til en person med ALS.

Likepersoner knyttet til ALS Norsk Støttegruppe har etter å ha mistet en av sine nærmeste pga ALS, kjent på et fortsatt engasjement for ALS-saken og har et ønske om å hjelpe ALS-syke og deres pårørende.

Som likeperson har man satt seg inn i lover og regler knyttet til det å være pasient og pårørende og kan hjelpe mennesker å finne vei i «systemet». En likeperson har kunnskap om sykdommen og de ulike utfordringene som er vanlig å møte som pasient og pårørende slik at man kan være en støttespiller gjennom dette.   Våre likepersoner må være tilgjengelig for kommunikasjon via nett, telefon eller personlig møte innen rimelig tid.

Pårørendekontakter og likepersoner hos ALS Norsk Støttegruppe har ikke anledning til å gi faglige råd med tanke på medikamenter uansett yrkesbakgrunn.


Vi ønsker alle dere som besøker vår side velkommen!

Som likeperson har vi selv erfart det å være pårørende for en av våre nærmeste med ALS. Vi har taushetsplikt og kan hjelpe dere med råd, støtte og veiledning i forhold til det du måtte ha behov for. Nøl ikke med å kontakte oss! Vi vet at det kan være en stor utfordring å finne fram i ”helsevesen-jungelen”. Vi har kunnskaper slik at vi kan hjelpe deg med dette og fortelle deg om dine rettigheter. Dessuten har vi dyrekjøpt, personlig erfaring slik at vi forstår hva du går igjennom.

Kom i kontakt med oss.

Vi er her for deg og dine.

Stiftelsen ALS Norge - Preståsvn.15 2030 NANNESTAD

Ring oss: 98 83 62 21

post@alsnorge.no

Share This