Likepersoner

Vi er her for deg når du trenger oss. 

Likepersoner

Vi likepersoner har alle erfaringer som pårørende og vi kan mye om det praktiske ved det å leve med en i nær familie som er ALS-syk. Det emosjonelle ved å bli rammet av denne sykdommen og pårørendearbeid generelt. Alle som jobber i stiftelsen har en eller annen tilknytning eller spesiell kunnskap/erfaring knyttet til ALS. Våre likepersoner har kunnskap om sykdommen og de ulike utfordringene man møter som pasient eller pårørende. Slik at vi kan være en støttespiller gjennom dette. 

Vi har alle gjennomgått kurs og har taushetsplikt. De fleste av oss er også av tilfeldighet helsepersonell, så vi har mye kompetanse om lover og regler, rettigheter og hvor å få hjelp. Våre likepersoner har etter å ha mistet en av sine nærmeste pga. sykdommen, kjent på et engasjement for ALS-saken og har et ønske om å hjelpe ALS-syke og deres pårørende. Med vår kunnskap kan vi hjelpe med å finne vei i «systemet». 

Våre likepersoner er tilgjengelig for kommunikasjon via nett, telefon eller personlig møte innen rimelig tid. Pårørendekontakter og likepersoner hos ALS Norge har ikke anledning til å gi faglige råd med tanke på medikamenter uansett yrkesbakgrunn. 

Ta kontakt med oss via «kontakt oss» på siden her eller på e-post/telefon. Du vil da bli satt i kontakt med en likeperson som svarer deg innen kort tid. 

 

Share This